revalidatie

(0 stemmen)
Heeft uw paard fysieke of mentale problemen? Of een combinatie? Bij Equus Universalis hebben we een ongekende decennia lange ervaring met het terug fysiek en mentaal in balans brengen van paarden. Zelfs daar waar de dierenarts het niet mogelijkheid geacht.
Aangepaste training, verzorging en contact maken met uw paard zorgen voor het oplossen van gezondheidsproblemen. Hierbij word eveneens gekeken naar alle andere aspecten die van invloed kunnen zijn zoals de stand en conditie van die hoeven, of de tanden in orde zijn, de voeding, het zadel etc.

Het revalideren van paarden is een erg individuele aangelegenheid, Indien u een paard bij ons wilt plaatsen voor revalidatie, neem dan ons contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Al doende kunnen wij de situatie beter beoordelen, u een reële kijk op herstel geven en verdere afspraken maken omtrent tijdsduur en verdere begeleiding met de eventuele thuis revalidatie na afloop van het intern verblijf.

Voorbeeld van een zeer extreem geval: Porthos

Porthos op 13 jarige leeftijd bij aankomst in oktober 2011. Kreupel aan vier benen vanwege artrose, zware hoefproblemen, artrose in nek, hals en rug. Volledig verkeerd bespierd. Stappen en draven zeer onregelmatig. Galop onmogelijk. Porthos was door diverse dierenartsen opgegeven.


Porthos een half jaar later in maart 2012. Zijn bespiering is veranderd door de revalidatie training. Zijn hoeven zijn veel correcter en gezonder door de bekappingen.
Inmiddels kan hij veel regelmatiger draven en is de aanzet van galop al mogelijk.

Anno medio 2015 is Porthos zelfs al bezig met de piaffe aan de hand en onder zadel. Wie had dat gedacht? Wij natuurlijk! Nieuwe foto volgt binnenkort.


socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht !

Klik Hier