Paard mee naar school

(0 stemmen)
Eigen paard mee
Je mag elke les een paard meenemen, wel graag even van te voren melden zodat we een box vrij kunnen maken. Gelieve je eigen hooi mee te nemen. Zorg dat je de mest opruimt en op de mestkar deponeert en dat je netjes aanveegt achter je paard. Indien je paard schade aan het terrein veroorzaakt moet je een vergoeding betalen.
We raden aan om steeds hetzelfde paard mee te nemen en thuis eveneens met andere paarden te oefenen. Je kunt opteren om een groen paard in te zetten en zo aan de hand van de opleiding op te leiden, of een paard dat herscholing nodig heeft. Een paard dat al op weg is in de Rijkunst zal zo zijn scholing verder doorlopen.
In overleg kan er een tweede paard mee, indien je dat graag wenst. Dat onder voorbehoud van voldoende plaats op het terrein en in de les zelf. eventueel mag je ook een paard meebrengen en uitlenen aan een van je medestudenten naar keuze, zodat je paard toch getraind wordt.

Geen vervoer
Heb je wel een eigen paard, maar geen vervoer, of vervoer je je paard liever niet, dan kun je opteren voor het werken met de paarden van de school. Dit is afhankelijk van hoe groot de klas is, hoe lang en hoeveel er getraind en gereden kan worden. Bovendien geldt voor onze schoolpaarden een maximaal gewicht van 75 kg. Uiteraard wordt er ook veel in college vork gewerkt waarbij je de kunst afkijkt en je er thuis zelfstandig mee aan de slag gaat.

Geen (geschikt) eigen paard
Indien je paard met pensioen is, of te veel problemen heeft om bereden te worden, of je hebt geen eigen paard moet je op zoek gaan naar leenpaarden. Tot op heden had niemand echt problemen om paarden te vinden die men mocht trainen voor de opleiding en zelfs meenemen naar de opleiding. Plaats een advertentie dat je gratis paarden traint om voor je opleiding te kunnen studeren. Veel mensen zijn er alleen maar blij mee en geholpen mee.
Het paard dat je ter beschikking hebt maakt of je kunt afstuderen op 'Rijkunst.'Studenten die enkel paarden ter beschikking hebben die in aanmerking komen voor revalidatie studeren daar dan ook op af. Je kunt echter op een later tijdstip, zodra je een geschikt paard hebt, de Rijkunst proef af leggen en deze titel toegevoegd krijgen aan je licentie.

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht !

Klik Hier