Curriculum

(3 stemmen)
Momenteel wordt de opleiding herzien. We stellen alles in het werk om u een mooi en nog verder verbetert opleidingstraject aan te bieden omstreeks maart 2020.
Wilt u alvast op de wachtlijst voor een intake gesprek, mail dan naar equusuniversalis@gmail.com

Afstudeer richtingen
Er zijn 3 afstudeer richtingen:

1. Rijkunstig Instructeur
Het zwaarte punt van uw lessen bestaat uit het bereiken van het verzamelde werk aan de hand en onder zadel en de praktische biomechanica daartoe. Paarden motiveren tot het willen verzamelen is daarbij de sleutel.

2. Rijkunstig Revalidatie trainer
Het zwaarte punt van uw lessen bestaat uit het begrijpen van contra verzameling vs horizontale balans en de biomechanica van het paard. U krijgt de tools paarden te helpen genezen van bewegingsproblemen en andere gezondheidsaandoeningen. Er volgt ook een les blok van een Paardenarts Hilde Schillings. Trainers van Equus Universalis hebben al veel 'ongeneeslijke' en 'hopeloze' gevallen weer gezond en wel aan het functioneren gekregen.
Daarnaast is er een unieke kennis overdracht aangaande het helpen verwerken van trauma's bij Paarden. Zwaar getraumatiseerde paarden blijken hierbij weer gelukkig te kunnen gaan functioneren.

3. Rijkunstig Kinder instructeur
Het zwaarte punt ligt op het rijkunstig opleiden van pony's en paarden aan de hand zodat kinderen zeer hoogwaardige rijkunstige lessen kunnen volgen met deze pony's onder uw 'hands on' begeleiding. Kinderen zijn immers de toekomst.

Het is ook mogelijk les bij te nemen en in 2 of 3 richtingen examen te volgen.

Les frequentie
U heeft een keer in de maand les. Het eerste lesblok bestaat uit een theoriecollege, het tweede lesblok uit praktijk. U kunt kiezen deze lessen volledig online te volgen of een afspraak te maken voor praktijk les op locatie.
Indien u kiest geen praktijk les op locatie te volgen zendt u een keer in de maand uw huiswerk via video in.


Examens
De theorie examens vinden op locatie plaats te Riemst (België). Praktijk examens kunt u op locatie afleggen of via video inzending.
Uw eind scriptie en theorie examen wordt besproken op lokatie of via facetime.
Examens kunnen bij niet slagen herhaald worden.


Niveau
MBO/Beroepsonderwijs

Docenten
Hoofd docent, CEO & Founder Josepha Guillaume, internationaal trainer en gepubliceerd schrijver

Gast docenten:
Dr. Paardenarts en Tandarts Hilde Schillings

Claudia Rein, zit les specialist

Lesdagen buiten de opleiding:
Voor wie wil afstuderen op de richting Rijkunst raden wij aan minimaal eenmalig mee te rijden met de Spaanse Rijschool clinic van Bereiter Helmut Oberhauser, die 4 tot 6 lessen per jaar op locatie in Roetgen (Duitsland) verzorg.

Diploma uitreiking
De diploma uitreiking vindt plaats op afspraak in groep. U draagt een square cap, kleed en er vindt een ceremonie plaats met eed aflegging, waarbij familie van harte welkom is. 
 
 
 
 
 
 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht !

Klik Hier