Examens

(3 stemmen)

Examens

Theorie examen
Het theorie examen wordt afgelegd te Riemst (België). Het theorie examen bestaat uit 20 vragen, betreffende alle tot op de dag van het examen behandelde stof. Voor het theorie examen kun je per vraag 10 punten verdienen en in totaal dus 200 punten. Het totaal van je punten wordt gedeeld door 20. Je ontvangt aldus een punt tussen de 0 en 10, waarbij 10 het hoogst haalbare. Bij 6 ben je geslaagd. Er wordt een afspraak met je gemaakt voor je examens tegen het einde van je opleiding. Je ontvangt via whatsapp of SMS je punt. Mocht je een onvoldoende hebben behaald wordt een afspraak met je gemaakt voor een herexamen. Er wordt je doorgegeven op welk onderdeel je gezakt bent. Dat onderdeel dien je dan te herbekijken. Het herexamen is een mondeling examen dat enkel de stof betreft waarop men gezakt was. sinds 2012 is er overigens nog geen herexamen nodig geweest.
Kosten theorie examen EUR 35,-
Kosten herexamen EUR 25,-

Praktijk examen
Het praktijk examen wordt individueel afgelegd. daarvoor contacteer je de docent via whatsapp, mail of sms om een afspraak te maken voor of direct na het theorie examen. Praktijk examens afleggen kan van maandag tot en met donderdag.
Voor het praktijk examen is er een lijst met criteria waaraan voldoen moet worden. Per criterium wordt er aangegeven of je O(nvoldoende), V(oldoende), G(oed) of E(xcellent) hebt getoond. Dit wordt na afsluiting van je examen uitvoerig met je besproken.
Het praktijk examen bestaat afhankelijk van je studie richting uit de volgende onderdelen:
- werk aan de hand
- longeren
- rijden
- lesgeven
Het praktijk examen kan te Riemst worden afgelegd of middels video worden ingezonden.

Kosten praktijk examen EUR 50,-
Kosten herexamen EUR 25,-

Eindwerk
De opleiding wordt eveneens afgesloten met een eindwerk (scriptie).
Voor dit eindwerk dien je je onderwerp voor de afsproken datum door te geven aan je docent. Je dient je eindwerk zowel geprint als digitaal in te leveren. Je eindwerk wordt met je besproken na afloop van je praktijk examen. Dan wordt eveneens je theorie en praktijk examen besproken. Mocht je eindwerk niet voldoende zijn verneem je wat er niet voldoende is. Je krijgt dan 3 weken de tijd om je eindwerk aan te passen en opnieuw in te leveren.

Licentie
Na het behalen van beide eind examens en een goede beoordeling van je eindwerk verkrijg je de titel Equus Universalis Instructor (Rijkunst), Equus Universalis Trainer (Rehabilitatie) of Equus Universalis Kinderinstructeur (pony trainer) . Elke Instructeur afgestudeerde instructeur wordt vermeld op de website www.equusuniversalis.com als gecertificeerde instructeur met licentie en de richting waarin is afgestudeerd. Om je licentie geldig te laten blijven verwachten we dat je een maal per jaar deel neemt aan de Equus Universalis conventie te Roetgen (Duitsland).Diploma uitreiking
Elk jaar vindt er een diploma uitreiking plaats voor de afgestudeerde instructeurs. Onder het genot van een feestelijke bubbeltje en Limburgse vlaai ontvang je je diploma nadat je bij je docent de Equus Universalis Eed of Belofte hebt afgelegd. Je familie is daarbij van harde welkom. 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht !

Klik Hier