Wat is Equus Universalis

(0 stemmen)

Equus Universalis® is een concept gelanceerd door Josepha Guillaume anno 2006 en omschrijft haar trainingsfilosofie en methode met betrekking tot paarden.
Equus Universalis staat voor het volledig ontwikkelde paard, dat wil zeggen zowel geestelijk, als lichamelijk. Gebaseerd op de volledig ontwikkelde mens "Homo Universalis", het concept van Leonardo Da Vinci.
Een Equus Universalis trainer biedt elk individueel paard precies dat wat deze nodig heeft om zich op elk vlak zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Via de intelligentie van het paard en het prikkelen van zijn nadenkend vermogen en initiatief prikkelen wij hem om zelf een actief onderdeel te worden van zijn training en ontwikkeling.
Het doel van Equus Universalis training is de optimale gezondheid en geluk van het paard en daamee maximaal genot, plezier en veiligheid van zijn ruiter.
Het paard zijn brein is de belangrijkste factor in de training en hij gaat bewust samen met zijn trainer werken om zich te verbeteren, ongeacht het doel of het probleem.

Alle Equus Universalis paarden zijn op zijn zachts gezegd binnen de kortste tijd verslaafd aan hun training en vragen er constant om!

Ons dik over de 30 tellende team bestaat uit trainers, instructeurs, therapeuten, coaches, paardenarts en -tandarts, die zich allen middels de twee jarige opleiding verdiept hebben in de verbindende factor: correcte biomechanische training met de welwillende medewerking van het paard. 

Equus Universalis is er voor elk paard, van elke leeftijd en met eender welk probleem of klacht. Wij kunnen uw paard altijd helpen.

"Een gezonde geest in een gezond lichaam is geen loze uitspraak. Een paard kan enkel gelukkig zijn als hij gemotiveerd is en enkel een gemotiveerd paard kan zijn lichaam op een gezonde manier bewegen"

Josepha Guillaume
Josepha met 24 jarige Kinsky Owen tijdens een training van Spaanse rijschool
Bereiter Helmut Oberhausen in 2016.
Het bewijs dat een jong heel ziek en kapot paard met Equus Universalis
aan zijn Rijkunst carrière kan beginnen op een leeftijd waar veel sportpaarden
al afgeschreven worden als versleten en oud.

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!

Klik Hier