Instructeur Anne Binnendijk aan het woord

Deze keer Anne Binnendijk aan het woord:

"Mijn intake bij Equus Universalis was een ware opluchting. Tijdens mijn opleiding dierverzorging waarbij ik keuzevakken volgde met betrekking tot paarden, kwamen er voor mij zeer veel vragen naar boven. Ik zag simpelweg niet wat mij uitgelegd werd, foto's van gespannen paarden die zogenaamd mooi en relaxed zouden lopen, en als ik vragen stelde kreeg ik antwoorden als 'dat zie je gewoon'. Iets waar ik als leergierig persoon natuurlijk geen genoegen mee nam dus ik ging aan de research en kwam bij Josepha en Equus Universalis uit.
Eindelijk had ik iemand gevonden die mij alles echt uit kon leggen, en als er nog onbeantwoorde vragen waren deze zo voor mij te helpen uit te zoeken dat mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid tevreden waren. Het leren over het paard als totaal dier, niet alleen als rijdier, is geweldig. Op deze 'totale' manier zijn problemen en daarmee ook oplossingen veel beter op te sporen.
Een manier om begripvol en vriendelijk te werken met paarden, acties en reacties van paarden te snappen was wat ik zocht, en wat ik vond. Eindelijk kon ik leren paarden te helpen op de manier die ik zocht, en daarmee ook hun mensen/ruiters te helpen.
De opleiding volgen was voor mij niet een vanzelfsprekend ding, ik kwam net uit een zware periode en uit een 'reguliere' voltijd-opleiding. Kon ik wel een opleiding, zo een end weg, volgen, zonder auto? Maar waar een wil is is een weg!
Tijdens en na de opleiding heb ik ook persoonlijk een groei door mogen maken, mij zelfverzekerder voelen in mijn werk met paarden en het volgen van mijn gevoel. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in mijn eigen paard, een paard wat ik anders nooit op een goede manier had kunnen begeleiden. Elke keer mag ik nog van haar leren, kunnen we samen groeien en als het even niet lukt, niet boos of gefrustreerd worden maar kijken waar de volgende stapsteen ligt, ook al lijkt het op dat moment een heel hoop water of een hele grote sprong. En soms moeten we een stapje terug om een nieuw pad te zoeken. Samenwerking is key en prachtig om te doen.

Vol trots mag ik mijzelf Equus Universalis Instructeur noemen, iemand die luistert naar het paard en behulpzaam aan de slag wilt!
Ik hoop nog veel paarden en hun mensen te mogen begeleiden en helpen groeien!

Mongol Derby
De opleiding heeft mij wel extra nieuwsgierig gemaakt naar echte oude paardenculturen, een zeldzaamheid die je nog vindt in Mongolië. Jaren geleden had ik nooit gedacht dat ik zoiets tot een succes kon brengen, met de kennis op zak denk ik dat dat mij zeker een steun geeft die ik voorheen niet had! Het snappen van paarden(gedrag, regels, doen en laten) speelt daar een grote rol in.

Als mensen mij willen steunen om te leren in Mongolië en dit avontuur tot een succes te brengen kun je contact opnemen of doneren via

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!

Klik Hier