Equus Universalis Instructeur Sanne De Rooij aan het woord

(0 stemmen)
Equus Universalis® betekent 'het paard dat zich maximaal ontwikkelt'. Dit concept is eigenlijk een afgeleide van Leonardo's Da Vinci's Homo Universalis, dat de maximaal ontwikkelde mens betekent. Leonardo stelde dat elke mens zichzelf en zijn unieke vaardigheden zoveel mogelijk moest onderzoeken, vinden en ontwikkelen.
Mijn doel was om elk paard hetzelfde te bieden, vandaar dat ik in 2006 het concept Equus Universalis ontwikkelde. Niet elk paard is nu eenmaal geschikt om dressuur of spingpaard te worden. Sommige zijn zelfs helemaal niet geschikt om op te rijden. Mijn doel was om ook voor deze paarden ontwikkeling te bieden op diverse vlakken.

Het mooie is dat mensen die zich aanmelden voor mijn opleiding en met dit concept aan de slag gingen er achter kwamen dat zij zelf zich eerst op allerhande vlakken moesten leren kennen en ontwikkelen, voordat ze dit paarden (en andere mensen) konden bieden.

Sanne is een mooi voorbeeld van een afgestudeerde instructeur die middels de opleiding haar persoonlijke weg hier in heeft gevonden en die laat zien dat paarden, en het werken met paarden uit veel meer bestaat dan alleen maar rijden.

Sanne schrijft:

"Het volgen van de opleiding waren voor mij een bijzondere twee jaar. Twee jaar waarin ik mezelf ontzettend heb leren kennen en ontwikkeld heb. Het eerste jaar bestond uit de basis en het werken aan de hand waar ik al wat in thuis was en wat ik ook het allerleukst vond. Ik werkte met een jonge haflinger welke ontzettend sleepte met zijn achterbenen. Alsof hij vergeten was dat hij achterbenen had. Daarnaast had hij ook zo z’n eigenaardigheden. Hij werd snel boos wat resulteerde in steigeren en bijten tijdens het trainen. Dit gedrag kwam voort uit onzekerheid. Onze band was diep en we begrepen elkaar waardoor dit gedrag steeds verder naar de achtergrond verdween. Na veel gewerkt te hebben met het gymnasium aan de hand ging hij stukken vooruit. Het einde van het eerste jaar kwam in zicht en daarmee ook het begin van het rijden en de specialisatie richting getraumatiseerde paarden. Ik reed zelf al niet veel meer en tegen het einde van het eerste jaar kwam bij mij het besef dat ik eigenlijk helemaal niet meer wilde rijden. Hoe ging ik dit vertellen? Moest ik stoppen met de opleiding? Gelukkig begreep Josepha mij helemaal en kon ik gewoon verder met de opleiding. Ik besloot om de specialisatie kinderinstructrice te doen en de specialisatie voor getraumatiseerde paarden. Ondertussen had ik ook mijn mindfulness opleiding gedaan en kwam ik erachter dat dit een match made in heaven was. Zowel voor de kinderen als voor de getraumatiseerde paarden. Om op een andere manier de informatie over te brengen, kinderen en paarden in hun kracht te laten staan. Dit alles met het gymnasium in mijn achterhoofd. Josepha was gelijk enthousiast en aldus hebben we gelijk plannen gemaakt om het te integreren in de opleiding. Equus universalis heeft me laten zien dat je eigen gevoel volgen het beste is wat je kunt doen. Voor jezelf & voor de paarden."

Dit jaar komt een module 'mindfulness met paarden beschikbaar' als aparte module.
De opleiding wordt vernieuwd en uitgebreid. Starten is daarom momenteel niet meer mogelijk. De verwachting is dat er medio augustus weer gestart kan worden.

Sanne is werkzaam in regio Amsterdam. Je kunt haar bereiken via haar facebook pagina Mindfulness met Paarden.

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!

Klik Hier