Instructeur Sylvie van den Goorbergh aan het woord

Beste Rijkunst liefhebbers,

Ik dacht dat het wel leuk en interessant zou zijn om aan de Equus Universalis Instructeurs te vragen of en hoe de Equus Universalis opleiding hun leven veranderd heeft. Vanaf nu laten we daarover geregeld een Instructeur aan het woord.

Graag wil ik jullie allen als eerste voorstellen aan Sylvia van den Goorbergh. Sylvie's stal is gelegen in Tuitjenhorn in de provincie Noord-Holland, Nederland.
Naast Equus Universalis Instructeur is zij tevens Dru Yoga Instructeur. Speciaal voor jullie heeft ze dan ook nog een yoga sessie opgenomen die je kunt mee volgen, voor het verbeteren van je zit. Je vindt het eerste deel van de yoga les hieronder. Het tweede deel vindt je op mijn youtube kanaal onder youtube.com/JosephaGuillaume

Ik laat Sylvie verder het woord (en beeld) voeren:

"Equus Universalis heeft voor mij een droom werkelijkheid gemaakt. Tijdens het opleiden van mijn paard Troy wist ik duidelijk wat ik niet wilde maar hoe het dan wél moest dat was mij een raadsel. Ik wilde zonder druk, vriendelijk trainen en vond via via “The ArtofnaturalDressage.com” (Josepha's internationale forum anno 2007) waarmee we begonnen te oefenen. Dit voelde zo goed dat ik zeker meer hiermee wilde doen. Deelnemen aan de Equus Universalis opleiding was, vanwege de afstand een schijnbaar onhaalbaar doel maar als je écht iets wil dan is alles mogelijk en het is gelukt! Ik heb met zo veel plezier de opleiding gedaan (afgestudeerd in 2014). Het was een aaneenschakeling van "ahah!" momenten en nog veel meer dan dat. Het trainen in de klassieke rijkunst en de resultaten die we hiermee behaalden waren fantastisch. In 2 jaar groeide mijn paard uit tot een trotse, gespierde hengst die vol enthousiasme aan de zachte kaptoom wilde werken. In tegenstelling tot het gesloten en toch wel ongemotiveerde paard dat hij voorheen was.  Ik ben enorm trots dat ik tot de eerste afgestudeerden behoor en ik heb het werk van Equus Universalis vol passie voortgezet in Noord-Holland.  In het lesgeven merk ik ook bij de lesklanten telkens het "ahah!" moment. Ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen graag op een zachte en vriendelijke manier willen trainen maar hierin geen weg weten te vinden.  Nog steeds leer ik iedere dag van de verschillende paarden en mensen die ik mag begeleiden. De kroon op mijn werk was het verwelkomen van mijn PRE waarmee ik hoop mijn grootste doel werkelijkheid te maken, het rijden van de Piaffe aan de losse teugel."

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Media

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!

Klik Hier