Hoe weet je of je paard vitamine E tekort heeft en wat doe je eraan?

(0 stemmen)
Beste Klassieke Rijkunst liefhebbers,

Voor diegene die mij kennen of volgen op facebook weten dat mijn paard Don Conquistador al jaren geplaagd wordt door probleemgedrag en klachten en daardoor maar niet ingereden raakte. Uiteindelijk zijn we er achter gekomen wat het was: Vitamine E tekort en wel zo ernstig dat het al gevaarlijk aan het worden was. Vitamine E speelt namelijk onder andere een hele belangrijke rol bij de spieren, is er een tekort dan treedt er spierzwakte en atrofie op, en het hart... is ook een spier! Omdat het heel lang duurde eer hij de symptomen die het 'vitamine E' belletje doen rinkelen bij dierenartsen toonde en ik nu bij soortgelijke paarden heb gezien dat vitamine E toevoeging het gedrag en de klachten verminderen, verwacht ik dat er veel paarden rond lopen met dit probleem zonder dat het wordt ontdekt. Vandaar dat mijn nieuwste (Engelstalige) video hieraan gewijd is. 
Veel plezier en om zo veel mogelijk paarden te helpen, zeg het voort alsjeblieft en deel deze video! In de naam van de paarden, bedankt!

Met rijkunstige groet,

Josepha

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Media

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht !

Klik Hier