Equus Universalis student van het jaar 2015

(2 stemmen)

Beste Rijkunst liefhebbers, 

Zoals jullie weten staat Equus Universalis voor het maximaal ontwikkelen van elke individueel paard tot een gelukkig, gezond paard dat zijn capaciteiten met plezier maximaal benut. Als je echter met Equus Universalis aan de slag gaat zul je als mens eveneens jezelf ontwikkelen, en dat rijkt veel verder dan de Rijkunst. Dat is overigens niets nieuws onder de zon en precies dat is de reden dat voor hooggeplaatste mensen zoals edelen, ridders, kardinalen en zo verder de Rijkunst als een van de belangrijkste kaders binnen hun vorming en opleiding gold. Nu ben ik trots op de vooruitgang van al mijn studenten en de paarden, maar elk jaar heb je wel een persoon die gewoonweg er boven uit steekt qua vooruitgang. Vandaar dat ik heb besloten om in mijn nieuwste blog een van mijn studenten in het zonnetje te zetten. Maak kennis met Lorena Marcheggiani, wat zij in korte tijd aan vooruitgang heeft geboekt is bijzonder! Op enkele maanden tijd van het leren van de eerste schouder lift tot het inspireren van een paard tot piaffe aan de hand!

Vandaar dat Lorena wordt uitgeroepen tot Equus Universalis student 2015!

We laten haar zelf aan het woord:

"Ik ben 16 jaar oud en ben begonnen met rijden toen ik 6 jaar oud was op een stoeterij in het dorp waar ik woon.
De lessen in het verleden verliepen meestal vol stress, zonder resultaat en na de lessen zat ik met een schudgevoel tegenover mijn paard en pijnlijke armen. Ik heb een 16 jarige appaloosa merrie genaamd Kwinty. Ik heb haar nu al ruim 3 jaar. Mijn merrie liep zeer fel op de voorhand en ging tijdens het rijden compleet op de teugels hangen. Door de stress die ze tijdens het rijden kreeg, begon ze ook heel angstig te worden. Ikzelf had een constant schuldgevoel tegenover Kwinty omdat dat traditionele 'sleuren aan het bit en schoppen met de benen' absoluut niet is wat mijn en eender welk paard verdient.Ik ben dankzij Raymonde, die al eerder bij Josepha les nam, met Equus Universalis in contact gekomen. Ik ben eind juni 2015 met Raymonde meegegaan om te kijken naar haar les. Daarna ben ik dan ook zelf les gaan nemen bij Josepha omdat alles waar Equus Universalis voor staat en naar streeft meteen klikte met wat ik voor mezelf als ruiter, maar ook vooral voor mijn paard wil. Ik neem om de 14 dagen les met Porthos en doe dat nu al een half jaar. De rest van de tijd werk ik met mijn merrie vooral aan het gymnasium en werken we veel aan de longe. 

Kwinty's rug ontwikkeling op enkele maanden tijd met enkel werk aan de hand en longeren volgens Equus Universalis

Momenteel ben ik met mijn merrie nog volop bezig met het gymnasium en het longeren om haar voor te bereiden op het rijkunstige werk. Zelf sta ik dankzij de lessen met Porthos wat verder. Maar we zijn samen zeker op de goede weg en geven alles z'n tijd. Uiteindelijk zou een piaffe met Kwinty uitvoeren een hele prestatie zijn, vooral als we even nagaan dat we een half jaar geleden niet wisten wat een correcte schouderbinnenwaarts was, laat staan hoe je die moest uitvoeren. Ook zou ik graag de instructeursopleiding willen doen. 


Ontwikkeling van Kwinty's bespiering en gezichtsuitdrukking in 6 maanden

Dankzij alles wat Josepha (en Porthos natuurlijk ook) me in het laatste half jaar hebben bijgeleerd is de band tussen mij en mijn merrie enorm versterkt, is het welzijn van Kwinty enorm bevordert en is mijn merrie omgevormd tot een paardje dat zo graag werkt dat ze zelfs spontaan de Spaanse pas doet in de wei."

Ik dank jou Lorena, voor je vertrouwen en je harde werk en ik ben super blij dat we er weer iemand bij onze club hebben met veel gevoel en aanleg die in de toekomst al de opgedane kennis zal doorgeven!

Met Rijkunstige groeten,

Josepha


socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht !

Klik Hier